Ghid Airbnb2019-11-04T17:08:01+02:00

Ghid Airbnb: Cum de a câștiga 4800 leu pe lună din închiriere?

Un ghid pas-cu-pas despre cum să administrezi o afacere profitabilă pe Airbnb.

Despre Carte si Despre Autor

Stan Nennoff (Stanimir Nenov). În 2014 m-am înscris pe Airbnb pentru a călători prin lume. După ceva timp, mi-am listat primul apartament de închiriat pe acest site. Aproape imediat am observat că veniturile sunt mult mai bune decât în închirierea pe termen lung. Așa că am făcut tot posibilul să îmi mai cumpăr un apartament și să îl listez pe Airbnb.

Lucrurile au mers atât de bine încât în curând mi-am cumpărat un al treilea apartament pe care l-am listat pe site. Iar un an mai târziu am reușit să îl iau și pe al patrulea. Fiind foarte ocupat cu afacerea mea în domeniul tehnologiei dar și cu familia mea, chiar nu aveam timp să mă ocup și de apartamente.

Așa că am pus la punct un sistem de management al proprietăților, un sistem în care eu nu am nici o responsabilitate. Am luat parte la emisiuni TV (atât în direct cât și înregistrate), la emisiuni de știri la televiziunea națională, la showuri de dimineață, emisiuni de specialitate, etc. Am participat de asemeni la emisiuni radio pe postul național, la podcasturi și am fost intervievat de diverse ziare și reviste.

În 2015 am stat timp de un an în San Francisco în interes de business, iar proprietățile mele de pe Airbnb îmi aduceau bani în mod constant.

Chiar și acolo în San Francisco mi-am pus în aplicare sistemul. Locuiam într-un apartament închiriat cu 2 camere, în timp ce la rândul meu sub-închiriam una dintre camere pe Airbnb.

Și din nou sistemul meu a avut succes! Câștigam mai mulți bani decât plăteam pe chirie, deci practic locuiam gratis într-unul din cele mai scumpe și mai frumoase orașe din America. Nu doar că locuiam gratis, dar făceam și profit!

Până la începutul anului 2017 deja cunoșteam toate detaliile și toate secretele unei afaceri pe Airbnb și aveam un sistem bine pus la punct de administrare al proprietăților.

În aceeași situație se afla și Mila, viitoarea mea parteneră de afaceri. Am fost de acord să ne unim sistemele și am pornit o afacere de administrare a proprietăților pe Airbnb. Așa s-a născut Instahost. Am avut un început surprinzător de bun și abia dacă mai făceam față numărului mare de clienți.

Firma noastră administra proprietăți în Sofia și în alte 3 orașe mari din Bulgaria. Dar Mila devenea mama iar eu am vrut să mă concentrez pe compania mea Advomi, așa că am redus afacerea la doar câteva apartamente.

În toți aceșți ani am învățat foarte multe despre Airbnb. Am învățat din greșelile mele și din greșelile altora. Și nu am învățat doar din cărți, ci din experiența proprie.

Am învățat acționând și făcând greșeli!

Odată ce afacerea mea de administrare pe Airbnb a avut succes, tot mai mulți oameni au început să îmi pună tot felul de întrebări. Și le-am răspuns tutoror cu drag, pe rând, unul câte unul.

Dar apoi mi-am dat seama că este mult mai simplu și pentru mine și pentru ei să pun toată informația într-o carte. Sper că aceste informații să te ajute și pe tine, așa cum le-au ajutat pe alte sute de persoane din Bulgaria și nu numai.

Stanimir are 30 de ani și este un soț și un tată iubitor. El este de asemeni fondatorul și CEO-ul companiei Advomi, o firma ce oferă soluții legislative pentru firme și persoane fizice, la prețuri accesibile. Dar asta nu e tot! El a fondat și „MyRights – Legea Decodată (pravatami.bg) – o organizație non-profit care prezintă drepturile legale celor 200,000 de utilizatori ai săi din Bulgaria.

Pentru munca să, Stanimir a primit diploma „John Atanassov” de la însuși președintele Bulgariei și de asemeni a apărut în „Topul 40 sub 40”. Pe lângă afacerile sale, Stanimir investește și pe piața bursieră și administrează un mic fond de investiții.

Conținut

Ea te învață exact cum să foloseșți Airbnb așa încât să ai un venit lunar ridicat pentru care nu trebuie să munceșți în mod activ. Printre altele vei afla: Cum să investești în piața imobiliară așa încât să obții profit din închirierea pe termen scurt? Cum închirierea pe termen scurt poate fi mult mai profitabilă decât cea pe termen lung? Cartea acoperă toate informațiile necesare, de la A la Z, și îți prezintă modul în care poți beneficia la maxim de piață imobiliara. Vei mai află și: Cum putem să știm când e momentul potrivit pentru a cumpără o proprietate? Ce tip de apartament să cumperi și cum să îl renovezi? Cum să listezi o proprietate pe Airbnb și la ce preț să o închiriezi? Cum să economisești bani pe taxe bancare și schimb valutar atunci când primești banii de la Airbnb? Cum să fii în legalitate? Cum să organizezi administrarea proprietății: check-in-ul musafirilor, comunicarea cu aceștia și curățenia. Ce fel de oameni folosesc Airbnb? Se merită să ai insignă de Super-gazdă? Cum să le faci față vecinilor și celorlalți locatari? Ce beneficii poți obține de la Google Maps și de la Booking.com? Cartea este scrisă pentru a îi ajută pe cei ce sunt sau vor să devină gazde pe Airbnb, dar și pe cei interesați de piața imobiliară. Mai jos puteți vedea cuprinsul complet al cărții:

Prefața autorului 8
Introducere 10
Despre ce este cartea? 10
Pentru cine este această carte? 12
Cum să o citești și cum să o aplici 12
Definiții 12
Avantaje și dezavantaje la listarea pe Airbnb 13
Cum să măsori succesul 15
Rapoarte financiare și calculatorul de profit 19
Termeni de comparație 22
Alternativa în sens larg
Alternativa în sens restrâns
Cum să cumperi proprietăți pentru Airbnb 27
Prețul imobiliarelor 33
Ce fel de apartament e mai bun? 33
Locația 37
Orașe bune 38
Restaurarea apartamentului 41
Cele mai importante aspecte 41
Lista completă a celor necesare în apartament 42
Cum să publici proprietatea pe Airbnb 44
Cum să îți creezi un profil personal 44
Listarea apartamentului 46
Setările pentru rezervări 54
Regulile pentru rezervări 55
Rezervările și setările de disponibilitate 58
Tarife 59
Cum funcționează tarifele pe Airbnb 61
Setările tarifelor 63
Oferte speciale 64
Reduceri 64
Modificarea prețurilor 64
Concluzii legate de tarife 67
Metode de plată 67
Reguli pentru plată 68
Paysera 69
Revolut 69
Transfer bancar 71
Paypal 72
Taxe 73
Oaspeții Airbnb 75
Ce fel de oameni folosesc Airbnb 76
Review-uri de la oaspeți 77
Întâmpinarea oaspeților 77
Check-in-ul pe cont propriu 79
Întâmpinarea personală a oaspeților 82
Curățenia, menajeria și femeile de serviciu 86
Ce opțiuni avem pentru curățenie? 86
Schema personală 88
Reguli de ordine și etică legat de curățarea camerelor 92
Reparații și reacționarea la accidente 102
Cumpărarea de lenjerie de pat și alte obiecte 103
Comunicarea 104
Automatizarea 105
Șabloane pentru recomandări și instrucțiuni pentru oaspeți 108
Review-uri 114
Șabloane adiționale 115
Cum să găsești o metodă de comunicare online? 115
Schimbarea sau anularea unei rezervări 120
Stricăciuni, securitate și furt 121
Lucruri importante 121
La ce să fim atenți atunci când facem o plângere? 123
Pentru ce obiecte putem cere despăgubiri? 123
Cum să faci o reclamație? 124
Despăgubirea unui oaspete 125
Parteneri și asistenți 125
Super-gazde 127
Legătura cu Airbnb 128
Probleme cu vecinii 131
Partea legală
Google Maps 139
Se merită să folosești Booking.com? 140
Concluzii 143
Mulțumiri 147
O listă de resurse utile 148
Informații adiționale legate de taxe, probleme legale, firma sau PFA, închiriere și sub-închiriere, și altele 150 – 162

Mostre din carte

Avantajele și dezavantajele listării proprietății pe Airbnb

Avantaje:

  • Câștiguri mai mari – veniturile din închirierea pe termen scurt pot fi mult mai mari în comparație cu închirierea pe termen lung. Succesul este garantat dacă aplici principiile prezentate în această carte.
  • Mai mulți bani lichizi –  Airbnb face plata la doar 24 de ore de la sosirea musafirului. Asta înseamnă că vei primi bani de mai multe ori pe lună, în comparație cu o singură plată lunară în cazul închirierii pe termen lun.
  • Proprietatea se depreciază mai încet – de exemplu, când John din America vine să viziteze Bucureștiul, el va prefera să exploreze orașul și țara. El va sta în apartament doar pentru a dormi și pentru a face duș. În restul timpului va fi plecat. Astfel, proprietatea este folosită mult mai puțin decât în cazul unei închirieri lunare, atunci când chiriașul petrece foarte mult timp în casă. În cazul acesta proprietatea se depreciază mult mai repede, dar nu și în cazul închirierii pe noapte.
  • Putem folosi proprietatea – se poate întâmpla să avem nevoie chiar noi personal să folosim acel apartament pentru câteva zile. Sau poate avem niște oaspeți de sărbători și avem nevoie de un loc să-i cazăm. Sau poate că ne renovăm apartamentul principal și avem nevoie de un loc de dormit. Putem pur și simplu să punem pe pauză închirierea pe Airbnb și să ne folosim noi de apartament. Asta ar fi mult mai complicat sau chiar imposibil atunci când avem chiriași pe termen lung.

Dezavantaje:

  • Administrarea proprietăților pe Airbnb, întâmpinarea musafirilor, organizarea, planificarea etc…toate pot să consume mult timp și să devină enervante. Dar aceste lucruri pot fi depășite ușor dacă se ține cont de principiile explicate în această carte.
  • Probleme cu vecinii – este posibil să existe o tensiune între tine și ceilalți locatari. Dar cartea are și o secțiune dedicată acestei probleme și te învață exact cum să depășești aceste probleme. Până la urmă activitatea pe Airbnb este perfect legală, deci nu ar trebui să existe probleme.

Când este momentul potrivit pentru a cumpăra imobiliare?

Înainte de 2008 mulți oameni susțineau că prețurile în imobiliare nu au scăzut niciodată. Dar criza financiară ce a urmat apoi în 2009 ne-a arătat exact opusul. Nimeni nu poate să prezică viitorul, nici pentru piața imobiliară și nici pentru oricare alt domeniu.

Un bun mod de a-ți da seama dacă este momentul potrivit să cumperi sau nu imobiliare este să îți pui aceste întrebări: există un trend ascendent și optimist în piață? Toată lumea cumpără? Toată lumea crede că totul va fi perfect, că economia va crește în continuare și că vor crește și prețurile la imobiliare? Se observă mult optimism în piață?

Dacă răspunsul este „da” la toate aceste întrebări, atunci ar trebui să fii precaut și conservator. În acest scenariu sunt mai mari șansele de a pierde bani decât de a rata o oportunitate bună.

Pe de altă parte, dacă observăm mult pesimism în piață și că lumea este afectată și că piața este în stagnare, acesta este un semn că trebuie să fim curajoși și să cumpărăm. În acest caz probabilitatea de a face bani este mai mare decât cea de a pierde.

În aceste scenarii, rolul cel mai important îl are riscul. În perioade de optimism general riscul este ridicat, iar în perioade de pesimism riscul este scăzut.

Ce fel de apartament este potrivit pentru Airbnb?

De-a lungul anilor am primit multe întrebări de genul:

  • Cât de mare ar trebui să fie?
  • Se poate să fie doar o garsonieră?
  • Se poate să fie un apartament cu o cameră?
  • Este mai bun un apartament cu 2 camere?

Răspunsul este unul relativ și îl vei afla citind ghidul complet.

Mai multe articole:

Media

Am luat parte la emisiuni TV (atât în direct cât și înregistrate), la emisiuni de știri la televiziunea națională, la showuri de dimineață, emisiuni de specialitate, etc. Am participat de asemeni la emisiuni radio pe postul național, la podcasturi și am fost intervievat de diverse ziare și reviste.

Pentru a contacta echipa mea de PR, vă rugăm să scrieți un e-mail la hi @ nennoff. com

Link-uri cu mai multe informații despre mine:
www.nennoff.com
Facebook: s.n.nenov
LinkedIn: snenov
Twitter: s_nenov
Pagina de Facebook a cărții cu noutăți despre Airbnb

Introdu adresa de mail mai jos dacă vrei să primeșți noutăți despre carte și despre Airbnb.

Review-uri

Povestea lui Stan începe în Bulgaria, acolo unde el a publicat acest e-book pentru prima oară. În scurt timp el devine un best-seller în categoria sa, și probabil ghidul online cu cea mai mare creștere în vânzări. Dar pe lângă numărul mare de vânzări, mai importante sunt reacțiile cititorilor. Aceștia au lăsat o grămadă de review-uri pozitive, iar mai jos sunt doar câteva dintre ele.